TimeTell vergadering

Referentieverhaal

“Met TimeTell kunnen we efficiënter werken”

Tacx

Benieuwd naar de voordelen van TimeTell voor uw organisatie? Wij horen graag van u!

Tacx

Tacx® is een innovatief Nederlands bedrijf met een grote passie voor sport en prestaties. Elke afdeling, van inkoop en productie tot productontwikkeling en logistiek, wordt gedreven door deze passie. Hun doel is eenvoudig: Innovatieve, hoogwaardige producten ontwikkelen die inspireren om grenzen te verleggen.

Inzicht en overzicht gemaakte uren

Tacx is inmiddels al enige tijd onderdeel van het grote concern Garmin. Sinds 2015 maakt Tacx gebruik van TimeTell. De invoering van TimeTell had voornamelijk te maken met het automatiseren van de urenregistratie. Bij Tacx zijn er altijd veel mensen werkzaam in de productie, logistiek en warehousing waarbij het moeilijk is om overzicht en inzicht te krijgen in de gemaakte uren van de medewerkers. TimeTell heeft hiervoor de oplossing geboden in de vorm van hard- en software.

“Samen met TimeTell konden we snel doorontwikkelen”

Senior HR Operations Officer

Klokken

Medewerkers en uitzendkrachten klokken in- en uit op Datafox EVO 5.0 klokken met een eigen verkregen toegangspas. Zowel de start- als eindtijd wordt op deze manier geregistreerd. Door middel van automatische pauze aftrek wordt de juiste netto werktijd berekend. Vervolgens wordt deze netto werktijd binnen TimeTell automatisch vergeleken met het rooster en resulteert dit in een berekening voor het overwerk en andere toeslagen.

Meer inzicht in productiviteit en efficiëntie

Inmiddels wordt TimeTell breder toegepast en wordt er behalve bij binnenkomst ook op de productielijn ‘geklokt’ met de Datafox EVO 5.0. In de Datafox EVO 5.0 is een barcode/QR scanner ingebouwd. Bij de klok hangen QR-codes die corresponderen met de producten. Zodra een medewerker aan de slag gaat met een product scant hij de betreffende code. Zo wordt er direct op producten geklokt en wordt er exact gemeten hoeveel tijd er door wie aan welk product wordt besteed. Dit resulteert in meer inzicht in productiviteit en efficiëntie, en er kan gestuurd worden op de (personeels- /productie)kosten. Positieve bijkomstigheid is dat er hierdoor ook meer inzicht is in de werkdruk, zodat er bijvoorbeeld tijdig personeel bij- of afgeschaald kan worden.

Koppeling met AFAS

Er is een koppeling gemaakt met AFAS. De medewerkers inclusief bijbehorende medewerkergegevens worden overgehaald vanuit AFAS naar TimeTell om zo de urenregistratie in TimeTell volledig te maken met de benodigde gegevens vanuit AFAS.

“Samen met TimeTell konden we snel doorontwikkelen”

De Senior HR Operations Officer bij Tacx vertelt: “TimeTell is al meer dan 8 jaar onze tijdregistratieleverancier. Waar voorheen de scope redelijk eenvoudig was zijn we in 2021/2022 TimeTell nog beter gaan benutten. Vanuit de organisatie was er meer behoefte aan stuurbare informatie. Door samen met TimeTell de inrichting opnieuw te bekijken en gebruik te maken van hun nieuwste technologie konden we snel doorontwikkelen naar een betere nieuwe inrichting die nu goed aansluit bij de organisatie.’’

Organisatie:
Tacx

Branche:
Industrie, handel & logistiek

Aantal gebruikers:
250

Locatie:
Oegstgeest

TimeTell gebruiker sinds:
2015

www.garmin.com

Benieuwd naar de voordelen van TimeTell voor uw organisatie?

Bent u op zoek naar een softwaresysteem voor 50 gebruikers of meer, en heeft u interesse in de TimeTell of wilt u eerst meer informatie? Wij helpen u graag verder. U kunt telefonisch contact met ons opnemen (070 311 48 11) of door het informatie aanvraagformulier in te vullen.

TimeTell Sales Team
Scroll naar boven